Helikopterbarna

mobil  477 11 850

Maurtua er en småbarnsavdeling med 15 barn i alderen 0-3 år. Vi er fire voksne på avdelingen; en pedagogisk leder, en førskolelærer og barne- og ungdomsarbeider.

Hos oss er vi opptatt av å se hvert enkelt barn, og kunne gi alle det de trenger av støtte og omsorg, søvn og stell. Alle barn har ulike behov, og vi tilrettelegger hverdagen slik at alle barna skal få en god dag. Har et barn behov for å sove to ganger om dagen, får det mulighet til det. For å kunne møte barna på en best mulig måte, tilbringer vi voksne mye tid nede på gulvet sammen med barna, enten som en deltager i leken eller som observatør.

På avdelingen har vi i tillegg til hovedrommet to grupperom som vi bruker til lek. Ved å dele barna i mindre lekegrupper, ser vi at vi får en bedre lek med færre avbrytelser, og vi kan lettere tilpasse aktivitetene etter alder og utviklingsnivå. På onsdager har vi fast turdag. Da pakker vi mat og drikke i sekken og går på tur i nærområdet. Barna synes det er spennende å komme nye steder, og de får trening i å bevege seg i andre terrengtyper enn vi har i barnehagen.

For å skape en forutsigbar og trygg hverdag, har vi faste rutiner og en fast dagsrytme. Vi er ofte ute en tur på formiddagen, siden de fleste  barna sover etter lunsj. Om våren, sommeren og tidlig høst er vi ofte også ute på ettermiddagen. Vi ønsker å gi barna gode muligheter for utvikling og spennende opplevelser!

( 21/09/2017 )

Månedsplan oktober 2017